неділю, 17 грудня 2017 р.

Екскурсія в парк Шенборна

    З метою національно-патріотичного виховання учнів, вивчення історії рідного краю 15 грудня 2017 року для учнів та педагогічних працівників була організована навчально-пізнавальна екскурсія маршрутом: Ужгород- туристичний комплекс Воєводино. 

   За 30 кілометрів від Ужгорода розташувався парк Шенборна, який по праву називають портал між 2 епохами Закарпаття: Австро-Угорщиною та сучасною Україною. Це 12 гектарів зі спорудами та вулицями, що відтворюють ХІХ століття, коли Закарпаття було повноправною частиною Австро-Угорщини. Місцина приваблива не лише для любителів історії та краєзнавства. Тут запросто можна відчути всю «європейськість» регіону.




    У сучасному парку Шенборн, який був відтворений в 2013 році до 285-ї річниці передачі імператором Австро-Угорської Імперії закарпатських земель в дар роду Шенборнів, можна прогулятися широкими алеями, помилуватися водною гладдю озера, пройтися усіма 12 містками, які символізують 12 знаків Зодіаку, подивитися в Кельтському саду календар друїдів і відвідати діючий водяний млин.

    Подорож супроводжувалась цікавими розповідями викладача історії Демко Г.Ю. про історію місцевості Ужанської долини. Учні розширили свої знання через почуте та живе споглядання минулого та сьогодення краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар